پرندگان غول پيکر، نخستين ساکنان نيوزلند بودند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، اين گروه علمي با بررسي و تجزيه و تحليل تخم گياهان، برگ درختان و فضولات چند هزار ساله بجاي مانده از پرندگان درصددند تصويري واضح از اکوسيستم گونه‌هاي جانوري و گياهي به دست آورند که مدت‌ها پيش منقرض شده‌اند.

به گفته يکي از اعضاي تيم تحقيق، فضولات به دست آمده متعلق به نوعي پرنده غول پيکر به نام موآ (Moa) بوده که در حدود 250 کيلو وزن داشته و جثه آن به سه متر مي رسيده است.

وي افزود: بيش از نيمي از گياهان موجود در اين فضولات بيش از 30 سانتي‌متر نبوده و نشان دهنده آن است که اين پرندگان عظيم الجثه بر خلاف تصورات قديمي از گياهان و سبزه‌هاي کوچک براي تغذيه استفاده مي‌کردند.

وجود برخي گياهان سمي و نادر در فضولات سنگي به جاي مانده از اين پرندگان، محققان را به اين نتيجه نزديک کرد، که علت انقراض موآها تغذيه چنين گياهاني بوده است.

جيمي وود، استاد دانشگاه اوتاگو نيوزيلند گفت: کشف چنين مدارکي از موجودات منقرض شده چندين هزار سال پيش و بررسي فعل و انفعالات موجود ميان گياهان و حيوانات در چنين دوره هايي، اطلاعات مهمي از محيط زيست گذشته منطقه در اختيار محققان گذاشته و کمک فراوان در پيش‌بيني تغييرات آب و هوايي آينده و انقراض احتمالي برخي موجودات اعمال کرده است./109

انتهای پیام/

کد خبر 138710246